Vergoeding van nieuwe geneesmiddelen

PublicatieNr. 1 - 1 januari 2006
Jaargang40
RubriekGVS in het kort
Pagina's15

Het ministerie van VWS heeft bekendgemaakt dat in november en december 2005 de volgende nieuwe geneesmiddelen zijn opgenomen in het ziekenfondspakket. Het betreft ciclesonide (Alvesco®), adapaleen (Differin®) en alendroninezuur/colecalciferol (Fosavance®).
Ciclesonide (Alvesco®) is geïndiceerd voor de onderhoudsbehandeling van persisterend astma bij volwassenen.
Adapaleen (Differin®) is geregistreerd voor de behandeling van acne vulgaris waarbij comedones, papels en pustels op de voorgrond staan.
Alendroninezuur/colecalciferol (Fosavance®) is bestemd voor de behandeling van postmenopauzale osteoporose bij patiënten met risico van vitamine D-insufficiëntie. Alendroninezuur in vaste combinatie met colecalciferol vermindert het risico van vertebrale en heupfracturen.
Voorts is de nadere voorwaarde voor adalimumab (Humira®) uitgebreid met de indicatie artritis psoriatica. Daarnaast is ook de nadere voorwaarde voor teriparatide (Forsteo®) aangepast. 
Op de website van CVZ kunt u de beoordeling van de Commissie Farmaceutische Hulp (CFH) lezen van bovenstaand producten, alsmede informatie over de nadere voorwaarden (www.cvz.nl via CFH-rapporten). Ook is hier het farmacotherapeutische rapport van deze geneesmiddelen te vinden.