Vacature redacteur 0,5 fte

 

Stichting Geneesmiddelenbulletin
De Stichting Geneesmiddelenbulletin (Gebu) bestaat uit de gremia Bestuur, Redactiebureau, Redactiecommissie en Wetenschappelijke Adviesraad.

Het Geneesmiddelenbulletin (Gebu) schrijft al 50 jaar op kritische en onafhankelijke wijze over actuele thema’s in de farmacotherapie en sinds kort ook over medische hulpmiddelen. De primaire doelgroep van het blad zijn allen die geneesmiddelen voorschrijven en/of afleveren en medische hulpmiddelen toepassen.

Het Gebu houdt vast aan een stringent wetenschappelijk en reviewbeleid (zie http://geneesmiddelenbulletin.com/). Thans wordt gewerkt aan een vernieuwingsslag op het gebied van redactie en vorm.

Wegens uitbreiding van het redactiebureau is het Geneesmiddelenbulletin naast een nieuwe hoofdredacteur ook op zoek naar een

Redacteur 0,5 fte

met ingang van 1 februari 2018.

Functie-inhoud
U schrijft en redigeert wetenschappelijk onderbouwde artikelen voor het Geneesmiddelenbulletin waarbij u zich een oordeel vormt op basis van ’evidence based’-gegevens, praktijkgegevens, meningen van deskundigen en claims van marktpartijen.

Functieprofiel
De collega die wij zoeken:
• is arts of apotheker met kennis en ervaring op het gebied van farmacotherapie, medische hulpmiddelen en/of epidemiologie en heeft een kritische en onafhankelijke houding in deze;
• heeft bij voorkeur praktijkervaring in wetenschappelijk onderzoek en het schrijven van publicaties op het gebied van de farmacotherapie/farmacologie en/of over medische hulpmiddelen;
• heeft geen belangenverstrengelingen met de farmaceutische en medische hulpmiddelenindustrie;
• beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Het aanbod
Het gaat om een functie voor 20 uur per week (0,5 fte), salaris overeenkomend met schaal 11-12 van Besluit Bezoldiging Rijksambtenaren, afhankelijk van opleiding en ervaring. Verder worden geboden flexibele werktijden, 12,5 vakantiedagen bij een 50%-aanstelling, een vaste eindejaarsuitkering (8,33%) en een ABP-pensioenvoorziening. Er wordt een tijdelijk contract aangeboden dat na gebleken geschiktheid wordt omgezet in een vast dienstverband.

Meer informatie?
Informatie kan worden ingewonnen bij prof. dr F.M.Helmerhorst, hoofdredacteur ai (tel. 030-2823360/06 54 66 1933) of bij de redacteur drs M. Nieuwhof, apotheker (info@geneesmiddelenbulletin.nl; 030-2823360).

De procedure
U kunt uw schriftelijke sollicitatie met een beknopt curriculum vitae sturen naar: Domus Medica, redactie Geneesmiddelenbulletin, Mercatorlaan 1200, 3528 BL Utrecht of per e-mail F.M.Helmerhorst@LUMC.nl
Uw schriftelijke sollicitatie dient voor 11 december 2017 ontvangen te zijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.